2010. május 16., vasárnap

Oldtimer expo

Idén áprilisban újra megrendezésre került Budapesten a Vasúttörténeti parkban az Oldtimer Expo. Rengeteg gyönyörű állapotú oldtimer volt jelen a kiállításon.

A legtöbb autó az épületen belül lehetett megtekinteni, de állt pár szépség kívül is. Elsőként egy 1959-es Cadillac-en akadt meg a szemem. Mellette egy Chevrolet Chevelle állt. Amellett még két Chevy (egyik Camaro), s végül 3 Ford Capri zárta a sort.
Fecskefarok

Miután bementem, rögtön egy Ferrari 250GT -t láttam meg. Gyönyörű állapotban van az autó. Pár változtatást csináltak a kocsin, így a Tour de France típusú 250GT-es Ferrari tulajdonságai jellemzik (Ez a papíron állt mellette. Eddig azt hitte mindenki képek alapján, hogy egy igai Tour de France.)A Ferrari mellett egy már számomra ismert Aston Martin DB5 állt.
A rendezvényre a Warm Up is kivitte a 246 Dino-t, melyet egy C3-as Corvette, s a DB5 között csodálhattak meg a nézők.
Osztrák is jöttek az eseményre három gyönyörű Lotus-szal.
10 éves a Totalcar! Számukra is el volt különítve egy rész. Két szerintem legszebb, legérdekesebb autójuk egy Nissan Figaro, és egy Porsche 928 S2-es volt.

Természetesen Jaguar-okat is lehetett látni szépszámmal. Köztük ez a gyönyörű XJS Convertible!
Az egyik legnagyobb meglepetés számomra egy általam imádott autó, egy Porsche 914-es volt. Ez az első, amit életemben láttam. Az autó, ha jól elmlékszem 10 éve lett felújítva. Értéke 4 millió forint. Nem is olyan drága. Egy frissen felújított darabért 7 milliót is elkérnek. Ez egy 1971 köbcentis változat. A nézelődők Ladákkal is találkozhattak az Expo-n. Természetesen a Rolls-Royce -ok is jelen voltak. Ez egy Silver Shadow. Nagyon keveset gyártottak belőle ilyen színben.
Egy ismerős cég is állított ki autókat, azaz a KeS Mustang, melynek 3 autójáról már olvashattak beszámolót, s nézhettek fotókat a blog látogatói.
Nagy örömömre találkozhattam standukon egy tavaly év elején általuk felújított Aston Martin V8-cal, melyet a tulajdonos adott kölcsön nekik a kiállításra. Egyik kedvenc Astonom. Ez volt a 3. amit életemben láttam. Már akkor is tetszett, mikor az elsőt láttam, ami egy piros színű V8-as volt. Az az autó jelenleg is a KeS Mustang tulajdona, ha minden összejön, akkor nyáron olvashatnak, illetve képeket is láthatnak róla az oldalon. A második is szintén KeS Mustang-os volt, ekkor szerettem bele igazán az Aston Martin V8-ba.


Mikor meglátott Géder Melinda, rögtön odajött hozzám. Kinyitottam nekem az Astont...
...és az 1968-ból származó Shelby GT500 Convertible-t is! Nem rég újították fel az autót. Gyönyörű volt. Le is vette nekem Melinda a Shelby előtti kötelet is, így tudtam róla jó fotót készíteni.

A bal szélen álló GT350 már ismerős volt számomra.
A GT500, illetve az Aston Martin motorját is lefotózhattam.
Nagyon brutál mind a kettő! Köszönet Melindának, hogy ilyen fotókat csinálhattam az autókról!

A rendezvényen ezek mellett sok más szépség is volt kiállítva. Opelek, 1 zöld 911 Targa, E-type -ok, Mercedes -ek, Audik stb...
Érdemes volt elmenni. Sajnálhatja, aki kihagyta! Én azt tanácsolom mindenkinek, aki szereti az oldtimer -eket, hogy a legközelebbi Oldtimer Expo -ra a vasúttörténeti Parkba mindenképpen menjen el. Nagy élmény!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése