2010. április 24., szombat

Hungaroring nyílt nap 2010.április 5.

Ezúttal húsvét hétfőn, azaz április 5-én került megrendezésre az év első nyílt napja a Hungaroringen.
Sajnos szinte egész nap esett az eső, de minket ez sem riaszthatott vissza attól, hogy kimenjünk a ringre. Szerencséje volt a csapatnak, hiszen matt-hew-ék elhoztak mindenkit kocsival.
Az autósokat sem riaszhatta el az eső.
Mikor megérkeztünk, rögtön egy matt piros Nissan GT-R-en, s egy Gemballa Biturbo-n akadt meg a szemünk. Ekkor pont nem esett az eső, így nem kellett nagyon sietnünk, hogy ne áztassuk el a gépeket, s jó képek születtek.
A Nissan és a Porsche után megnéztük a többi autót is. Sokfajta autó volt kint a pályán, köztük 2 EVO X.
Miközben újra rákezdett az eső, beállított egy Corvette trió is. A Z06 már a tavaly nyári nyílt napról ismerős volt.
Volt, hogy beültünk a büfébe magunkat és a gépeket kicsit megszárítani. Szerencsére tiszta volt az üveg, így onnan is fotóztunk (a következő 4 kép mind az ablakból van).A matt mellett egy fehér R35-ös is volt kint a pályán.
A következő képet a tribünről készítettem:
A menet közbeni fotókon jól látszik milyen vizes volt a pálya.
A 928-ast (ami szintén ismerős volt tavalyról) előzi a Z06 a célegyenesben.
Ismét a Corvette trió.
Időnként elállt az eső. Ilyenkor rögtön jöttünk elő fedett helyünkről, s mentünk a parkolóba, vagy a célegyenes végéhez képeket készíteni. Egy ilyen alkalommal érkezett meg a SECURITY-s Sasleen S281 egy Shelby GT500 társaságában.

Sok volt a külföldi vendég a pályán, közöttük ez a narancssárga színben pompázó Porsche Cayman S, melyről kiderült, hogy egy Sport Limited Edition. Nagyon kedves volt a tulajdonosa. Megkérdeztem, hogy esetleg beülhetnék e az autóba a következő körre. A válasz igen volt! Rettentő boldog voltam, hisz a Porsche az egyik kedvenc márkám és még nem volt alkalmam ülni menet közben egyik modellben sem. Nem mentünk nagyon gyorsan, hiszen vizes volt a pálya, és a tulaj most volt itt először, de hát ez nem volt baj. Csak virult a fejem, hogy végre visznek Porsche-val! Jó hangja volt a Cayman-nak! Kisebb fordulaton ez nem annyira hallattszott, ahogy általában a többi Porsche-nál sem szokott, de gyorsultunk célegyenesben... NAGYON ÁLLAT!
Marci megörökítette ezt a csodás pillanatot, mikor a pályáról jövünk le a Porsche-val, s egy ezerkettes Zsiguli mellett kanysarodunk el. PORSCHE és LADA: két márka, amit nagyon szeretek. Jót mosolyogtam, s örültem a képnek, mikor Marci mutatta.
Őt ezzel a tuningolt Corollával vitték a pályán. Ment rendesen! Marci azt mondta megvolt a célegyenesben a 160 nekik, ami egy ilyen autóval esőben azért komoly. Beszámolója alapján nagyon élvezte az utat.
A boxutcából pár kép:

Corvette-ek és gőz.
Gabennak is szerencséje volt, neki ebbe a gyönyörű Turbo-ba sikerült bekéredzkednie. Majdnem összetörték a csúszós pályán. Mi is megcsúsztunk párszor a Cayman-nal.
Mint írtam, mindenféle autó volt a nyílt napon. Például kétütemű kombi Trabant.
Turbo-Cayman páros.
Turbo-C6-Cayman-Z06. Klassz 4-es. Bármelyiket elfogadnám!
Az eső ellenére sokan voltak a pályán és mi is nagyon jól éreztük magunkat! Én azt mondom, egyszer kellett egy ilyen is. Legalább lettek klassz menetközbeni esős képeink is! Egy szó, mint száz: Nagyon élveztük ezt az április 5-ét!
Várjuk már nagyon a nyári nyílt napot. Reméljük, hogy legalább ennyi autó lesz, s azért jobb időt fogunk majd ki!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése