2012. március 4., vasárnap

Ferrari 308 GTS, Lotus Esprit V8 és sokan mások... Garay Center -4.

A mai nap betekinthettek az érdeklődők a Garay Center legalsó parkolószintjére - egyébként általában zárva van.

Reggel tudtuk meg az infót - valahogy ez eddig kimaradt - , hogy a Garay Center parkolójában oldtimer kiállítás van. Elvileg a bevásárló központ tulajdonosának autói tekinthetők meg a -4. emeleten. Gyakorlatilag nem tudom, ugyanis még 2 évvel ezelőtt készült egy videó, ahol ugyanezeket az autókat, illetve ezek nagyrészét Hunvald György autógyújteményének tagjaiként mutatták be. Végül is, nekem mindegy. Viszont a lényeg, hogy a videón többek között szerepelt egy kék(!) Ferrari 308 GTS, illetve egy Lotus Esprit V8 is. Az Espritet már láttam a Syma csarnokban az Oldtimer Shown, de nem lehet elégszer megnézni egy ilyen autót. A Ferrari meg... Fantasztikus! Kék 308-as!! Nagyon ritka ebben a színben! A rendezvény ingyenes volt, egyébként nem lehet lejutni a -4. szintre,  szóval egyértelmű volt, hogy el kell menni, már ezért a két autóért megéri. Az volt meghírdetve, hogy a 15 és 17 óra között érkező vendégeket viszik valamelyik autócsodával. Sajna erre nem került sor. Három után értünk oda kicsivel, kb. negyed ötig lent voltunk, addig nem volt autóztatás. Szép lett volna... Nem baj, azért a látvány bőven kárpótolt. Miután leértünk, rögtön a lényeget kerestük, a Ferrari-t, meg a Lotus-t. Hamar meg is találtuk őket. Csodálatosak voltak!
 Micsoda autó!
 Mindkét gép nagy kedvencem.

A garázs:
 Egyéb érdekességek:
 Volt lent egy 928-as Porsche is. Sárgában még képen sem láttam. Érdekes. Szegény leharcolt állapotban van. Egyébként az autók többsége az USA-ból kerületett hazánkba. A Ferrari-n ott volt még a New York matrica, ezen a Porsche-n hátul pedig nagy amerikai lökhárítók csúfították az autó egyébként is megosztó farát. Nem foglalkozhattak a kocsikkal sokat azóta, hogy Magyarországra kerültek, sokuknak az ablakán még látszanak a filctollas feliratok - kint szokták filccel ráírni az ablakra, hogy mennyibe kerül, stb...
 Chevrolet El Camino. Nagyon bejön! Nem tudtam, hogy van ilyen '59-es modell is.
 Lotus Elite. Szerintem nem szép, inkább érdekes.
 Micsoda Cadillac!
 Volt egy bordó Alpina 6-os BMW is. Nagyon tetszik!
 A végére pedig egy 911-es. Sötétlila volt, ez a képen sajnos nem látszik

Rajtuk kívül akadt még számos klassz autó, amerikai és európai egyaránt. Elvileg több, mint 80 gép van lent. Aki szeretné megnézni őket, az még talán áprilisban, vagy májusban lejuthat, akkor is lesz látogatási lehetőség. Hogy pontosan mikor, azt nem tudom. Amint lesznek róla információim, ide a cikk végére leírom az időpontokat!

Elvileg Április 7-én és május 5-én ismét nyílt nap lesz 10-18 óra között. Érdemes követni a www.garaycenter.hu -t, szokták hirdetni az eseményeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése