2014. március 29., szombat

Best of: Porsche Club Pannonia évadnyitó találkozó

Mivel kezdődhet egy kiváló szombat reggel? Mondjuk víz és léghűtésen tálalt, többnyire hathengeres boxerekkel.
Hol kezdődik egy efféle szombat reggel? Mondjuk a Porsche Centrum Budapest előtt.
Szóval egy jó hétvégi startnak valahogy így kell kinéznie:
Március 22-én megrendezésre került a Porsche Club Pannonia évadnyitó találkozója a Szerémi úton. Lelkes márkahívőként hamar indultam el itthonról, hogy még véletlen se maradjak le semmiről. 9 óra előtt néhány perccel érkeztem meg a szalonhoz, ekkor még csak 2-3 autó volt a helyszínen. A bejárattól néhány méterre parkoltam le. Gondoltam, még megvárok pár Porschét, mielőtt elkezdenék fotózni. Visszapillantóimat gondosan beállítottam, hogy jól lássam a bekötőútról a parkolóba forduló gépeket, majd motoromon ülve vártam a többi autó érkezését. Pár perccel később bal tükrömben megpillantottam egy 996 Turbo-t, amit közvetlenül egy 993-as Turbo követett. Ezután nem sokkal megérkezett egy zöld 911S Targa is. Nem is kellett több, fogtam a fényképezőgépet, s a megindultam a 911-esek felé. A biztonsági őr a kapunál a fotózás előzetes egyeztetésének hiányában a bemutatóterem végébe küldött, ahol megtalálom majd az illetékest, akivel megbeszélhetem a dolgot. A szalon épületében már gyülekeztek a tulajdonosok. Nem tudtam konkrétan, hogy kit keressek. A helyiség vége felé néhányan egy asztalnál csevegtek, így tartva az őr által meghatározott irányt, hozzájuk mentem érdeklődni. Mint kiderült, egyikük a klub elnöke volt, tehát a lehető legmegfelelőbb emberrel sikerült egyeztetnem az ügyben. Ezt követően váltottam még néhány szót zöld targás barátommal is, majd nekiálltam a parkolóban lévő gyönyörködésnek, fotózásnak.
Nem számítottam ilyen kaliberű újdonságra a találkozón, mint ez az utolsó léghűtéses nemzedékből származó 911 Turbo. Ilyen szürkében eddig még nem láttam 993-ast, s valószínűleg nem is fogok. A tulajdonos elmondása szerint "steingrau metallic" (tehát kőszürke metál) az árnyalat neve. Ha minden igaz, ebben a színben nem forgalmazták ezt a szériát. Ez az autó egyedi rendelésre készült, így valóban egy igazi kuriózumról beszélhetünk. Nagyon komoly, az biztos! Az egyik legszebb járgány szombatról.
Levegő - víz - levegő: Porsche 912 - 911 (996) Turbo - 911S (G-széria) Targa 
A 912 a Porsche belépő szintű modellje volt '65-'69 között. A típus a 911-nél olcsóbb, szélesebb köröknek elérhető 356-ost helyettesítette a palettán. Az elődhöz hasonlóan 4 hengeres motorral szerelték. 1969-ben a 914-es váltotta fel.
Zöld műszerek, ahhw...
Az oldal követőinek ismerős lehet ez a zöld szépség, 2012-ben már szerepelt a blogon. Aki lemaradt volna róla, s érdekli a cikk és a fotósorozat, kattintson ide! Az autó továbbra is remek egészségnek örvend. És még mindig eszméletlenül jól néz ki... Számomra a rendezvény top hármasában benne van.
2. és 5. generáció, avagy a laza, sportos, még mindig nagyon menő papa és izmos dédunokája.
Egy második szériás 911 Carrera. A zölddel ellentétben ő európai modell...
... ahogy ő is: egy másik Targa, a Turbo változatokon meghonosított "whale tail", azaz bálnafarok spoilerrel megspékelve.
996 Carrea + GT3 légterelő.
911 Carrera 4 a 964-es szériából. Ezekkel a felnikkel piszkosul jól mutat (meg egyébként is). Az egyik kedvenc generációm.
A szombati nap legszebb autói közé tartozik ez a kék 993 Carrera is, a szüre Turbo és a zöld Targa mellett ő is dobogós nálam. Ebben a színben ezekkel a Turbo felnikkel 5*.
Ő volt a harmadik képviselője az utolsó léghűtéses generációnak. Sárgában is vagány!
Már épp indulni készültem, mikor egy "Nézzétek, milyen szép kilenckilencvenhatos!" mondat kíséretében begurult a kapun ez a pezsgő színű 911. Kifejezetten jól állt neki ez az árnyalat, rég láttam már ilyen szép 996 Carrera-t.
És végül, de nem utolsó sorban még két 964, melyek szintén indulásom előtt nem sokkal érkeztek a rendezvényre. Megfigyelhetjük, hogy fekete társukkal egyetemben mindhárom autón ugyanolyan felni van. Talán nem is véletlen, hisz nagyon jól áll rajtuk. Oda vagyok a klasszikus felépítésű Targa 911-esekért. Egy olyan álomautó számomra a 964 Targa, mely még szerintem (természetesen sok tanulás és munka árán) az abszolút elérhető kategóriába tartozik. Remélem, 10-15 év múlva sem lesz csillagászati az ára, mikor esetleg aktuális lehet majd a téma. Bár az új, 991-es verzió sem kutya a típusból, és ha egyszer annyiért fog menni használtan, mint a jelenlegi 996-osok, ki tudja, lehet majd elcsábít. Egy biztos: ha egyszer 964-esem lesz, akkor az vagy a képeken látható felniken, vagy pedig ilyeneken gördül majd. És piros lesz, vagy zöld. Hmmm..., már nagyon várom. Csak jöjjön el az a nap.

Remek hangulat, kedves emberek és sok-sok Porsche: tökéletes szombati kezdés volt a találkozó.

Köszönet a fotózási lehetőségért a Porsche Club Pannoniának!

1 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés