2012. december 30., vasárnap

2012 utolsó fogásai, év végi összefoglaló

Ismét eltelt egy év, a blog történetének eddigi legtermékenyebb és úgy gondolom egyben legtartalmasabb éve!
Tavaly ugyan kimaradtak az autós rendezvényekről stb... való beszámolok, idén azonban több eseményről is született cikk, mint a Tuning Show, az Oldtimer Show, de bepillantást nyerhettek az érdeklődők a Garay Center garázsában porosodó autócsodákra is, illetve ellátogattunk barátaimmal a környék egyik, ha nem a legnagyobb sportautós rendezvényére Csehországba Brno mellé, a
KSA-ra, vagyis a Nemzetközi Sportautó Találkozóra, erről az eseményről videó is készült. És ne felejtsük ki az új Ferrari szalon megnyitóját sem a felsorolásból.
KeS Mustang vonalon ebben az évben is akadtak érdekességek bőven, V8-ból idén sem szenvedtünk hiányt. Tavaly az Aston Martinok, idén a Mustangok kaptak nagyobb hangsúlyt. Kedvenc autós cégem jóvoltából bemutatásra került áprilisban egy neonzöld(!) '67-es Mustang Coupe, nyáron már-már feledésbe merült, lepusztult csodákról esett néhány szó, decemberben pedig egy 1967-es Shelby GT500-as restaurálásának végső szakaszáról volt látható néhány fénykép a blogon.
És ez az év sem múltahott el photoshoot, vagyis előre megszervezett fotózás nélkül valami jó helyen, idén egy 1977-es Porsche 911 S Targáról készült fotósorozat.

Most pedig még két különleges autóról néhány kép, amiket a december folyamán sikerült lencsevégre kapnom:
 Az egyik az első Ferrari F12 Berlinetta, amit kis hazánkban került. Előző nap jött a füles, hogy valószínűleg a Gresham előtt fog állni valamikor az F12-es. Be is jött, és szerencsére több órára parkolták le a kávéház elé a Ferrari legújabb csodáját, így nekem is sikerült elcsípnem. Fantasztikus ez a gép, szavakkal nem könnyű leírni. Ismét nagyot alkottak az olaszok.
A másik autóba tegnap botlottam szintén a Gresham palota előtt. Egy 991-es Porsche 911 Carrera S volt. No, de micsoda színben! Eddig csak unalmas, fekete és fehér színű 991-eseket láttam. Nagyon örültem neki, hogy végre valami különleges színűvel találkoztam. És még csak nem is sárga, kék, vagy piros, szóval tényleg nem a legnépszerűbb színek közül esett valamelyikre a tulaj választása, így véleményem szerint abszolút kuriózum, legalábbis mifelénk biztos az ez a hivatalos megnevezése alapján Lime Gold Metallic fényezésű Carrera.
 
Úgy gondolom, legalábbis remélem, hogy az autós világban jártasabb emberek számára is szolgálhattam érdekességekkel az év során. A blog pedig nem áll le, jövőre is igyekszem minél több cikkel és fényképpel szolgálni. Immáron jogosítvánnyal felfegyverkezve nézek elé a 2013-as évnek, így egy kis szerencsével hátha sikerül majd 1-2 komolyabb autót is vezetni. Május-júniusban érettségi, ekkor lehet nem lesz túl aktív az oldal, de utána ismét pörögni fog reményeim szerint a Keréknyom! Jövőre is tartsatok velem, BUÉK mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése