2013. február 23., szombat

Toyota GT86

Még a gyújtást is ráadták a fotó kedvéért.
A téma ezúttal a tavalyi év nagy slágere, a Toyota GT86. Tömve volt vele a sajtó, mindenhol ömlengtek az autóról, hogy milyen jó. Ezelőtt még csak menet közben, vagy kocsiból láttam 1-1 pillanatra a Toyota új sportautóját, ma végre élőben is szemügyre vehettem a gépet.
90.000-es szervizen volt a Corolla az Emil Frey-nél. Fél ötre mentünk érte, és ha már ott voltunk, tettünk egy üléspróbát a szalonban lévő fekete GT86-osban, nem lehetett kihagyni.
Nem csak kívül, hanem belül is meggyőzött az autó. Elég lapos a kocsi, jó alacsonyan van a vezető helyzete, mintha csak egy gokartgban ülnénk. A fekete beltér nagyon passzol az autóhoz, véleményem szerint ebbe nem is kell más (külső színtől függetlenül), a piros varrás sokat dob az összképen.
Belülről is tetszetős!
 Azt mondták eddig 8-at adtak el belőle. Ugyan extrák nélkül a GT86 listaára regadóval, áfával 8.860.000 forint az Emil Frey honlapja szerint, használtautón már 8,2-8,3 milliótól találunk bemutató/tesztautókat 10-12 ezer kilométerrel, gyakorlatilag vadiújonnan. 8,5-ért már jobban felszerelt változatot is kaphatunk bőrbelsővel, és ennyit bőven meg is ér szerintem. Az autó súlya kb. 1200 kiló, ehhez társul egy 2 literes 200 lóerős boxer motor, 2+2 ülés (hátulra nem ültem be, de elnézve a helykínálatot ezt a két ülést inkább vékony, kistermetű hölgyeknek, gyerekeknek illetve csomagoknak ajánlanám), a csomagtartó pedig a maga 243 literével szerintem egész nagynak mondható sportautókhoz mérten. Kell ennél jobb ennyiért, újonnan? Találunk ennél jobbat ennyiért újonnan? Ugye, hogy nem?
 Tesztvezetésre is invitáltak minket a szalonban. Mondták, hogy most a hó miatt még ugyan nem, de amint bejön a jóidő, ki lehet próbálni az autót. Én támogatom a javaslatot!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése