2012. július 9., hétfő

Különleges, új autók a nyáron

Lassan a nyár feléhez közelegve, illetve inkább a rengeteg újdonságra való tekintettel úgy gondoltam csinálok egy kis összeállítást az eddig lencsevégre kapott különlegességekről.

Hihetetlenül jól alakul eddig mind az évi, mind a nyári fogás. Sajnos nem volt alkalmam még sokat fényképezni, hisz júni. 15-ig iskolában voltunk, egy nyaralás is közbe jött még, most meg szimplán rohadt meleg van, illetve fáj a lábam. Bár a meleg nem akadályoz meg annyira, csupán a spottolási időt rövidíti, hisz ilyenkor nem délben megyek (ha megyek) ki és kint vagyok 4-5-ig, hanem 6-körül elindulok, és 9- fél 10 körül már itthon vagyok, hisz ilyenkor már sötét van. Puhány vagyok? Nem tudom. Lehet. Természetesen ha jön(ne) a füles, rohanok bármikor, de nincs kedvem szétsülni. Majd ha kicsit jobb idő lesz, jöhetnek a hosszabb spottolások, ilyen melegben általában megyek egy kört, aztán sokkal többre már nincs is idő, mert megy le a nap, még egy fél-háromnegyed óra ücsörgés belefér, ha van társaság, akkor egy kicsit több. 30 fok már nem lenne olyan gáz. A hobbi ilyen szinten művelése talán kicsit beteg, illetve inkább rendhagyó lehet a hétköznapi ember számára. De mi csináljuk, nekünk ez természetes. Király és kész. Najó, sok a rizsa, íme az autók:

A nyár első napján, azaz június 1-én már jött egy nagy újdonság, egy magyar McLaren MP4-12C. Ráadásul még a színe is klassz, nem uncsi fehér-fekete, vagy ahogy boxsteres Zoli barátomtól tanultam, balfasz-szürke.
Még aznap sikerült végre elkapni a fekete magyar Ferrari FF-et. Vagyis az egyiket. Mint később kiderült, három fekete FF is van hazánkban.
Később egy Jensen Interceptor Convertible is horogra került. Érdekes autó, még nem láttam előtte ilyet.
Még aznap egy eddig még nem látott Ferrari 458 Italia, egy legújabb Porsche Boxster S (ilyet sem láttam még azelőtt), illetve egy szintén új magyar Chevrolet Camaro SS Convertible -t is láttunk.
 Ezután jött az egyik legkülönlegesebb autó eddig. Egy Ferrari California. No, de nem akármilyen! Világoskék-ezüst fényezésű volt.
Pár nappal később sikerült levadászni a zuglói Ferrari 550 Maranello-t, igaz nem túl szerencsésen parkolt, így nem lehetett kiemelkedő képeket készíteni. De legalább megvan!
Szintén fantasztikus újdonság volt egy magyar Aston Martin Virage felbukkanása. Eddig még nem láttunk ilyen autót az országban, nagy volt az öröm! Nem változtattak rajta túl sokat a DB9-hez képest kívülről. A Porsche facelift-jei jutnak róla eszembe: nincs túl sok változás az eredeti koncepcióhoz képest, mégis sokkal szebb az autó.
Sikerült még a június folyamán lefotóznom egy Bentley Mulsanne-t is.
 És ami igazán friss: tegnap Marcival elkaptuk itthon az első piros 458 Spider-t utcán, mellé pedig még volt egy rózsaszín arab Mercedes-Benz G55 AMG terepjáró is. Szoktak matt-rózsaszín gépekkel járni az arabok a többi luxusautós haverjaikkal együtt, reméljük ez felméri a terepet, és csődíti ide az arab Fab Design SLS Merciket, Bugatti Veyron-okat, Lamborghini Murciélago LP670-4 SV-ket. Hát, szép is lenne..
 Nem szakértőknek, illetve olyanoknak akik annyira nincsenek benne a témában/nem láttak még ilyet stb... innen talán fel sem tűnik, hogy Spider. De higyjétek el, az!
Hát ez.... Ocsmány!
Itt le is zárnám a cikket, remélem ilyen jól folytatódik a nyár (és akkor még az eddigi rendezvényeket nem is említettem - sajnos lemaradtam róluk...)!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése