2013. július 17., szerda

Különlegesség: Porsche 959 Cabriolet

Jogosan merülhet fel a cím olvasása után a kérdés: Micsoda?
Ugyanis a 337 darab legyártott Porsche 959-es közül nem készült nyitott változat, legalábbis gyárilag.

Pár héttel ezelőtt tudtam meg én is, hogy mégis létezik egy kabrió. Egy balesetben megsérült az autó teteje, ekkor jött az ötlet a tulajdonosnál, hogy a helyreállítás helyett inkább kabriót csinál a legendából.
A régebbi fotón látható, hogy egy 911 Speedster szélvédő került a módosítás során az autóra, csak később kapta vissza a 959-es az eredetit.
Véleményem szerint a Speedster szélvédő is nagyon jól állt az autónak (hacsak nem még jobban, nem tudom eldönteni). A cserélt visszapillantó tükrökről ez már kevésbé mondható el, abból rajta hagytam volna anno a gyárit, de időközben ezek is vissza lettek cserélve az eredeti darabokra. Így, nyitott változatban is gyönyörűen fest a legenda, de komoly lett volna ebből gyárilag egy Speedster verzió... No, de mindent azért nem lehet.
A hirdetésben olvashatóan a 959-es ára privát megegyezés alapján születik meg. Kíváncsi lennék, hogy mennyit lesz hajlandó fizetni a leendő vevő  ezért a különlegességért. Biztos vagyok benne, hogy jóval drágábban sikerül majd eladni, mint egy "mezei" 959-est.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése