2009. június 2., kedd

Maserati GranTurismo S - Maserati GranTurismo S Automatic kasztni -- Hol itt a logika?

Nemrég láttam egy fehér Maserati GranTurismo S Automatic-ot. Csakhogy először nem vettem észre, hogy amit láttam Maserati GT, az egy S Automatic kivitel! Először nem értettem a dolgot, hiszen a Maserati GT-S-nek megvannak az ismertető jegyei. Az egyik legfőbb például a 2 kipufogó. Viszont amit én láttam S Automatic-ot, annak 4 kipufogója volt, mint az alap GT-nek. Onnan derült ki, hogy amit én láttam, az egy S Automatic, hogy indafotón valaki linkelte a Warm UP (magyar Ferrari-Maserati forgalmazó cég) hírdetését, melyben ezt GT-S Automatic-ként hírdették. Na, erre már akkor én is kíváncsi voltam, s felmentem google-re, és beírtam: Maserati GranTurismo S Automatic. Amiket kiadott képeket google, azokon az összes GT-S Automatic olyan volt, amit én láttam, ugyanis kiderült, hogy az S modell Automatic kivitele majdnem ugyanúgy néz ki, mint a sima GranTurismo változat. Hát ezt nem értem! Ha egy GranTurismo az S, akkor az már legyen S! Kiderült, hogy az S Automatic kivitelnek legfeltűnőbb ismertető jegye kívülről az egyedi felni, amit csak a GranTurismo S Automatic kap. A GT-S, és a GT-S Automatic egyetlen közös része a kasztnin a küszöb.
A nem automata váltós GranTurismo S-nek hátul vannak ledes lámpái, 2 kipufogója van stb... És akkor most térnék ki a címben feltett kérdésre: HOL ITT A LOGIKA? A GranTurismo S Automatic majdnem ugyanolyan, mint az alap GranTurismo, míg a GranTurismo S (vagyis a nem automata váltós S kivitel) feltűnően más, mint az alap GT. Nem értem a Maseratisokat, hogy a 2 S modell között minek csináltak ekkora különbséget. Meg is mutatom képekben, hogy mire gondolok:
Sima Granturismo hátulról. Jól látható a 4 kipufogó, ami az alap GT egyik ismertető jele.


(ha a képre kattint, nagyobb méretben is meg tudja nézni)


Itt a Maserati GranTurismo S (sajnos nem saját fotó, mert nincs GT-S-ről hátulról fotóm). Jól látható a 2 "lapított cső" alakú kipufogó, továbbá a más fajta köszüb, és az S-re utaló felni.

És itt a Maserati GranTurismo S Automatic (vagyis az automata váltós kivitel). Hasonlítsuk össze az előbb említett GT-S-sel. Nincsenek led-lámpák, 4 kipufogó van, ami a sima GT-re utal. Egyedül a küszöb+a más fajta felni árulkodik arról, hogy egy GT-S Automatic-al van dolgunk, vagyis se a felni (az alap GranTurismo, a GT-S és a GT-S Automatic más-más felniket kap), sem a kipufogók, sem a lámpa nem passzol az alap S kivitelhez.

Egy szó mint száz: Az S Automatic jobban hasonlít a sima GranTurismo-ra, mint a GranTurismo S-re. EZÉRT KÉRDEM! HOL ITT A LOGIKA? Attól még, hogy automata váltót kapott az S, a kasztni lehetne ugyanolyan, mint a manuál váltós S kasztnija...

2 megjegyzés: